Hae tästä blogista

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Mansikkahyydykekakku





Ajattelin ohittaa hääpäivämme ilman täytekakkua tämän paahtavan helteen takia, mutta poikani pyyntö mansikkakakusta mansikkasavotan jälkeen sai minut heltymään. Poimimme eilen 60 litraa mansikoita yli 30 asteen helteessä, puhdistimme ja säilöimme ne talven varalle. Lopuista tein tämän "hankaluuksien" kakun. En laita edes ohjetta, sillä kiireissäni nappasin kaupasta väärän purkin (piti olla tuorejuustoa, mutta otinkin rahkavalmistetta), vaahtoutuva vaniljakastike ei ollut halukas vatkautumaan näin helteellä (laitoin tästä johtuen hätäpäissäni liikaa liivatetta), hyytelösokerikin paakkuintui (piti laskea siivilän läpi), valkosuklaaseen ei kärsinyt koskea käsin juuri ollenkaan (suli heti) ja lopuksi vielä hopeakuulat levisivät, mikä tietenkin olisi jo pitänyt tietää! Valkosuklaasta sen verran, että ei ole helppoa saada siistiä kuviota aikaan kuhmuraisen marjakerroksen päälle. Tein muut suklaakoristeet, paitsi numeron 7, leivinpaperille erittäin litteän kylmäkallen päällä, ja siirsin siitä sitten kakun päälle. Lapset kyllä pitivät kakun mausta, itse jäin kaipaamaan sitä kauppaan jäänyttä tuorejuustoa. Mutta onneksi tämä liitto ei ole ollut yhtä tappista kuin tämän kakun teko!

4 kommenttia:

  1. On aika haasteellista kakkujen teko näillä ilmoilla, tuntuu, ettei mikään käyttäydy normaalisti... Ihanan kesäinen kakku !

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku! Nuo sydämet ovat kuin korut!

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku, hankaluuksista huolimatta! :)
    Hääpäiväonnittelut jälkikäteen!

    VastaaPoista