Ohje on K-marketin mainoslehdestä, mutta kirjoitan sen tänne ihan muistiin, sillä nämä olivat sellaisia versioita, joita aion tehdä toistekin. Tortut eivät olleet liian kuivia. Kirjoitan oranssilla omat muutokseni ohjeeseen.
Runebergin tortut (24 kpl)2 dl (n. 80 g) manteleita jauhettuna
Murskasin noin 1½ pussia mantelilastuja (pussissa 80 g) ja lisäksi laitoin vielä puolet 80 g:n pussista mantelirouhetta.
2 dl (n. 110 g) keksimuruja
Murskasin 2½ kaurapiparia, 2 Kantolan isoa kaurakeksiä ja 2½ kanelikeksiä Kaneel biscuit.
200 g marg.
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3/4 dl kevytkermaa
Laitoin vajaan 1 dl ruokakermaa.
Kostutusliemi:
2 dl vettä
½ dl sokeria
2-3 rkl arrakkipunssia, rommia tai muutama tippa rommiaromia.
Laitoin pari "lorausta" rommiaromia.
Pinnalle:
kiinteää vadelmahilloa tai marmeladia
Tomusokerikuorrutus:
1 dl tomusokeria
2 tl vettä tai sitruunan mehua
Käytin nesteenä kostutuksesta jäänyttä lientä.
Murskaa mantelit ja keksit. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos taikinaan. Sen jälkeen lisää kardemumma, keksimurut ja mantelit, lopuksi kerma.
Jaa taikina mielellään kaksinkertaisiin leivosvuokiin. Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla n. 13 - 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta rommiaromilla. Sivele liemi torttujen pintaan heti uunista oton jälkeen. Itse sivelin silikonisella pullasudilla kolme "kierrosta".
Tee tomusokerikuorrute. Itse laitan kuorrutteen ensin, annan jähmettyä, ja vasta sitten lisää hillonokareen keskelle.
Jäi Ruuneberit kokonaan meillä tekemättä tänä vuonna ja olen aika perso niille.. Nyt kuolailen toisten blogeissa, että pitääkö vielä jälkijunassa alkaa niitä tekemään :)Tämä ohje kuulostaa hyvältä.
VastaaPoista