Hae tästä blogista

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Mokkasydämet ja marengit


Sain maistella näitä herkkuja  ensimmäisen kerran vieraillessamme eräässä naapurissa. Kiitos reseptistä kuuluu siis sinne. Ohjeesta tuli noin 60 kpl tällaista pientä sydäntä.

Mokkasydämet

125 g voita (tai margariinia)
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 - 3½ dl vehnäjauhoja
4 rkl kuohukermaa

En ole ihan varma, olisiko taikina pitänyt tehdä näin vai nyppimällä, mutta ainakin nämä onnistuivat tällä tavoin tehtyinä:

Vaahdota ensin voi ja sokeri. Sekoita jauhot ja lisää taikinaan. Lopuksi kerma. Paista 200 asteen lämmössä keskitasolla noin 8 minuuttia.

Täytteenä on mokkakiisseli.

Mokkakiisseli

2 dl kahvia
1½ dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
2 keltuaista
3½ tl perunajauhoja
1 tl vehnäjauhoja
25 g voita

Kaikki aineet pannaan teflonkattilaan ja kuumennetaan hämmentäen kunnes sakenee.

Kuorrutus:
n. 3 dl tomusokeria
Lisää vahvaa kahvia sen verran, että tulee aika kiinteä seos. Kokeile ensin 2 - 3 rkl ja lisää tarvittaessa.

Panin täytetyt pikkuleivät pakasteeseen ja kuorrutin ja koristelin ne vasta juhlia edeltävänä päivänä. Koristeeksi käy hyvin myös esimerkiksi puolitettu pähkinä.

Kiisselistä jäi kaksi valkuaista yli, ja huomasin, että voisin tehdä niistä marenkeja eräälle marengeista pitävälle tytölle. Huomio lienee tullut kuitenkin liian myöhään, sillä sekaan oli varmaankin lipsahtanut keltuaista, koska marenkivaahto ei vatkautunut. Tai sitten sokeria olisi pitänyt olla enemmän, koska korvasin osan tavallisesta sokerista mansikanmakuisella tomusokerilla. Oli muuten mukava lisä perusmarengin makuun. Olen aiemmin tehnyt tällä ohjeella tosi tiiviitä marenkeja, mutta nyt seos oli ihan lirua. Paistoin marengit kuitenkin loppuun, ja kuinka ollakaan, mielestäni tällainen pehmeä versio oli jopa suussa sulavampi.

Laitan tähän sen perusohjeen, jolla aiemmin olen saanut nättejä marenkeja.

Marengit

2 dl sokeria
2 valkuaista

Nämä vatkataan kovaksi vaahdoksi ja pursotetaan kukin haluamallaan tavalla. Laitetaan kuivumaan 100 asteiseen uunin alatasolle noin 50 - 60 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti