keskiviikko 11. heinäkuuta 2012
Raparperi-rahkapiirakka
Tämä on joka kesäinen herkkumme.
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
250 marg.
Osaan taikinasta:
2 munaa
2 dl piimää
Täyte:
3 prk rahkaa
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 l sokeroituja raparperipaloja (sokeria noin ½ dl)
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Nypi joukkoon margariini. Ota vajaa puolet murutaikinasta erilleen. Lisää toiseen (suurempaan) puoleen munat ja piimä (sekoita munat piimän sekaan ja lisää seos taikinaan). Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Sekoita täytteen ainekset ja levitä taikinan päälle. Ripottele pinnalle loput murutaikinasta.
Paista 200 asteen lämpötilassa keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta tulee kullanruskeaksi. Voit halutessasi koristella ohuilla raparperiviipaleilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
oi että mikä herkku, maistuisi kahvin kera :) tervetuloa vierailemaan uudessa blogissani juhlatar.blogspot.fi voisitko samalla muuttaa uuden osoitteen linkkilistaasi :). kiitos!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi, päivitin osoitteen.
Poista