lauantai 8. joulukuuta 2012
Jouluiset leivonnaiset, osa 7: sarvet
Tämä sarvien ohje meinasi jäädä laittamatta blogiin kokonaan... Olen edelleen tällä kevennetyllä linjalla suolaisten suhteen. Alkuperäinen ohje on Leivotaan-lehdestä. Ohjeen mukaan sarvia tulisi 18 kpl, mutta minä sain kevyesti 30 kpl ja ihan reilun kokoisia!
6 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
12 - 13 dl vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, jauhot ja lopulla öljy, jotta saat taikinan irtoamaan käsistä. Alusta ja anna kohota.
Täyte
vajaa 200 g paketti yrttistä tuorejuustoa
vajaa punainen paprika
n. 10 cm purjoa
osaan pororouhetta ja osaan kinkkusuikaleita + ripaus mustapippuria kinkkuversioihin.
Pinnalle
Mozzarella-juustoraastetta
Tein viisi ympyrää, joista kustakin tuli kuusi sarvea. Kuullotin purjon ja paprikan pehmeiksi.
Kohota ja voitele kananmunalla, ripota juustoraaste pinnalle.
Ohjeessa käsketään paistamaan alimmalla tasolla noin 15 minuuttia aluksi 250 asteen lämpötilassa ja alentamaan sen jälkeen 175 asteeseen ja jatkamaan vielä paistamista 20 minuuttia. Luulen, että saattaa tulla aika tummanpuhuvia sarvia noilla ajoilla ;) Minä paistoin normista 225 asteen lämmössä kunnes olivat kauniin ruskeita. Itse pidin poroversioista, nuorikko puolestaan kinkkuisista. Taas kerran - makuasioista ei voi kiistellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti