Macarons
Näiden kanssa olen kuin taistelevat Virtaset, mutta pitäähän leivonnossa olla haasteita. Yritin parillakin ohjeella. Toinen ohje oli
Kermaruusun blogin ja toinen
Villa Caramillan. Ja välillä sitten kävi näinkin, kun unohdin ottaa vaa´asta suojan välistä pois :(
Lopussa alkoi tuntua, että ehkä tämä tästä alkaa sujumaan, mutta en viitsinyt tehdä näitä enää toiveena paremmat versiot, koska meidän perhe ei oikein lämpene macaronseille. Ajatuksenani oli tehdä näistä laktoosittomat ja gluteenittomat valmiilla suklaalevitetäytteellä. Siinäpä olikin sellaisen löytäminen. Löysin kevään korvalla Luomu appelsiinitummasuklaalevitteen
Luomuttaren sivuilta, mutta en löytänyt enää, kun yritin laittaa linkkiä. Laitoin macaronsit täytettyina pakasteeseen, ja mielestäni ne eivät kärsineet. Yritin näet välttää kaikkea viime hetken täyttämistä, koristelua yms.
Alhaalla perinteiset
Suklaasilmät
175 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 muna
100 g taloussuklaata
1 dl perunajauhoja
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
koristeluun ranskalaisia pastilleja
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää vaahtoon muna, sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Pursota taikinasta pikkuleipiä ja paina niiden keskelle ranskanpastilli.
Itse olen nykyisin tehnyt näistä tosi pieniä, sillä pikkuleivät leviävät uunissa. Kokeile ensin muutama koepaistaa. Taikina on aika kovaa pursottaa. Olen käyttänyt sellaista vanhaa muovipursotinta, jota saa ihan peruskaupoista. Nyt tein hieman isompia kuin rippijuhliin, joten annoksesta tuli noin 120 kpl.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti