Alkuperäinen ohje on Hellapoliisin kirjasta ja tehty omenakakkuna 1,5 litran vuokaan.
18 muffinia
150 g voita
2 dl ruokokidesokeria
1 tl kanelia
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl omenasosetta
1 dl kermaa
Pinnalle:
½ dl ruokokidesokeria
½ tl kanelia
Pari teelusikalla kaapaisua omenahilloa
pieni loraus vettä
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, ruokokidesokeri ja kaneli vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, omenasose ja kerma. Pane muffinipellille muffinivuokiin. Taikina on sen verran löysää, että se ei todennäköisesti pysy pelkissä vuoissa. Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia. Kokeile kypsyys.
Pane pinnan ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä, jolloin seos hieman jähmettyy. Tästä annoksesta ei riittänyt päällystä kaikille muffineille, mutta hyviä olivat ilmankin, meheviä sellaisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti