Ajattelin tehdä hyydykekakun
Valion ohjeella, mutta kaupastamme ei löytynyt rommi-rusinarahkaa, joten tein hieman muutoksia. Kakun kokosin 22 cm halkaisijan vuokaan, koska tein vain yhden täytekerroksen.
Pohja:
12 kpl Bastogne-keksejä
75 g margariinia
Väliin ohut kerros viikunahilloa
Täyte:
2 liivatetta
1 prk suklaakermaa
1 rkl kahvia
1 prk tiramisu-rahkaa
Päällys:
1 prk (2 dl) Pirkan kinuskikastiketta
3 liivatetta
1½ rkl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja reunoilta reunakalvoilla. Murustele keksit hienojakoiseksi ja lisää sulatettu margariini. Painele seos vuuan pohjalle. Levitä pohjan päälle hyvin ohut kerros viikunahilloa. Vatkaa kerma ja sekoita rahkan kanssa. Liuota liivatelehdet kiehuvaan kahviin. Anna jäähtyä hetki ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Jätä kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen päällystämistä.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä ja kaada ohuena nauhana kinuskikastikkeen sekaan. Laita taas jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kakusta tuli ihan mukavan makuista, mutta viikunakerros välissä teki sen, että pohja ja täyte irtosivat herkästi toisistaan. Päällyskin oli samalla liukumiina-linjalla. Vaikka kerrokset eivät pysyneetkään oikein kiinni toisissaan, maku oli miellyttävän syksyinen. Koristeet tein marsipaanista ja sokerimassasta pikapikaa. Kirjoitus on valkealla kuorrutesuklaalla, joka yllätti nopealla jämähtämisellään. Kovettui tyllaan yllättävän nopeasti. Pitääpä huomioida seuraavalla kerralla ja olla vikkelämpi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti