Hae tästä blogista

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen leivonnaisia




Tein pääsiäiseksi mangojuustokakkua, sitruunamuffineja ja rahkapiirakkaa. Mangojuustokakun maku jäi mielestäni vaisuksi (en laita edes ohjetta), mutta sitruunamuffinien kirpeys kompensoi sen hyvin. Rahkapiirakan ohje oli turvallinen vanha tuttu.


Sitruunamuffinit

Alkuperäinen ohje sitruunamuffineihin on Piparinmuruja blogista. Minulla oli Lemon Curd -tahnaa purkin pohjalla varmaan reilu 2 dl, joten käytin sen kaikki sekoittamalla sen taikinan sekaan poiketen Piparinmurun ohjeesta. Tämä varmaan vaikutti siihen, että muffinit eivät kohonneet kovin paljon, mutta se ei haitannut. En myöskään tehnyt kuorrutetta, vaan koristelin ihan vain valkosuklaalla ja Pupuneidin rakeilla. Näistä tuli tosi sitruunaisia ja erittäin hyviä, vaikka minulla oli ennakkoluuloja. En nimittäin oikein pidä Lemon Curd - tahnasta sellaisenaan, vaan mieluummin sekoittelen sen aina jonkun sekaan. Nyt se ainakin onnistui.

Sitruunamuffinit

yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
100 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1½ - 2 dl Lemon Curdia

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja sitruunan kuori ja lisää seokseen.  Sekoita varovasti joukkoon maito, sitruunan mehu ja Lemon Curd. Tästä tuli muistaakseni 16 muffinia, osa oli hieman isompia kuin toiset. Paista 200 asteen lämmössä uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.



Rahkapiirakka

Tämä rahkapiirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Tein tämän noin 20 cm x 30 cm -suuruiseen vuokaan, joten pellilliseen kannattaa tehdä varmaankin kaksinkertaisena.

2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
150 g margariinia sulatettuna
½ dl maitoa

Sekoita munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ja lopuksi lisää sulatettu margariini ja maito. Lusikoi ja levittele päälle seuraava seos:

1 purkki sitruunarahkaa
1 muna
vaniljasokeria ja sokeria oman maun mukaan

Paista 225 asteen lämmössä noin 15 - 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti