Sitruunamuffinit
Alkuperäinen ohje sitruunamuffineihin on Piparinmuruja blogista. Minulla oli Lemon Curd -tahnaa purkin pohjalla varmaan reilu 2 dl, joten käytin sen kaikki sekoittamalla sen taikinan sekaan poiketen Piparinmurun ohjeesta. Tämä varmaan vaikutti siihen, että muffinit eivät kohonneet kovin paljon, mutta se ei haitannut. En myöskään tehnyt kuorrutetta, vaan koristelin ihan vain valkosuklaalla ja Pupuneidin rakeilla. Näistä tuli tosi sitruunaisia ja erittäin hyviä, vaikka minulla oli ennakkoluuloja. En nimittäin oikein pidä Lemon Curd - tahnasta sellaisenaan, vaan mieluummin sekoittelen sen aina jonkun sekaan. Nyt se ainakin onnistui.
Sitruunamuffinit
yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
100 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1½ - 2 dl Lemon Curdia
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja sitruunan kuori ja lisää seokseen. Sekoita varovasti joukkoon maito, sitruunan mehu ja Lemon Curd. Tästä tuli muistaakseni 16 muffinia, osa oli hieman isompia kuin toiset. Paista 200 asteen lämmössä uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Rahkapiirakka
Tämä rahkapiirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Tein tämän noin 20 cm x 30 cm -suuruiseen vuokaan, joten pellilliseen kannattaa tehdä varmaankin kaksinkertaisena.
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
150 g margariinia sulatettuna
½ dl maitoa
Sekoita munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ja lopuksi lisää sulatettu margariini ja maito. Lusikoi ja levittele päälle seuraava seos:
1 purkki sitruunarahkaa
1 muna
vaniljasokeria ja sokeria oman maun mukaan
Paista 225 asteen lämmössä noin 15 - 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti