Sain ilokseni leipoa ristiäistarjoiluja. Makeina tarjottavina oli brita-kakkua, vadelma-suklaakakkua, minttuisia leivoksia, sitruunakakkua ja macaronsseja.
Vadelma-suklaakakku (gluteeniton)
Tein pohjaksi tämän ohjeen annoksen noin 1,5-kertaisena. Moussea tein kaksi annosta, koska tein moussesta yhden pienen kakun samalla. En siis tarkalleen osaa sanoa, kuinka paljon moussea kakkuun meni. Kerroksia tuli kolme. Koristeeksi tein viuhkoja vohvelipaperista. Kiinnitin pienellä paperiliuskalla tikun paperiin, jotta sain viuhkat pysymään pystyssä. Lisäksi tein marenkeja valmiista marenkijauheesta ja kuorrutin suklaapalloja Deco Melts -napeilla.
Laitan ainemäärät tähän, ohje löytyy siis linkistä. Vuoan halkaisija oli noin 24 cm.
6,5 dl vehnäjauhoja
6 dl sokeria
4 dl tummaa kaakaota
3 tl soodaa
3/4 tl suolaa
3 dl lkton maitoa
hieman yli 100 g sulatettua voita (113 g)
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
3 dl kuumaa kahvia
Vadelmamousse
1 prk vispikermaa (2 dl) vatkattuna
1 prk Creme Fraichea (180 g)
1 prk rahkaa (250 g)
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kotimaisia pakastevadelmia haarukalla soseutettuna ja valutettuna
1 prk Creme Fraichea (180 g)
1 prk rahkaa (250 g)
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kotimaisia pakastevadelmia haarukalla soseutettuna ja valutettuna
6 liivatelehteä
Vadelmista tulleeseen nesteeseen liuotin liivatteet (n. 2 rkl)
Vadelmista tulleeseen nesteeseen liuotin liivatteet (n. 2 rkl)
En kostuttanut kakkua ollenkaan.
Minttuiset leivokset (gluteeniton)
Tein nämä pienet leivokset mukaillen Meillä kotona -sivuston ohjetta Puolukka-kinuskipaloista. Tein alkuperäisen annoksen puolikkaana pieneen vuokaan, koska muotilla otetut jalka-kuviot olivat aika pieniä.
Tämä annos vuokaan, jonka koko on noin 25 cm x 17 cm.
100 g voita sulatettuna3/4 dl sokeria
1 dl vahvaa kahvia huoneenlämpöisenä
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa (1/8 tl)
3 munaa
12 Brunbergin Minttusuklaa-nappia rouhittuna
Kuorrutteen tein näppituntumalla. Tomusokeria oli ehkä noin 4 - 5 dl, sulatettua margariinia 2rkl ja lisäsin keitettyä vettä sopivan kiinteyden saamiseksi. Seassa oli myös pastaväriä (sävy ruoho).
Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen leivosten ottamista muotilla. Kuorruta "jalkapohjat."
Brita-tortut
Gluteenittoman tortun pohja on tehty Himoleipurin ohjeella. ilman mantelilastuja ja toisen tortun pohjan tytär teki K-Ruoka -sivuston ohjeella.
Täyte molemmissa:
2 dl vatkattua vispikermaa ja prk vaniljarahkaa sekoitetaan ja seoksen päälle laitetaan reilusti tuoreita mansikoita. Kuvassa vain osa gluteenitonta torttua.
Sitruunakakku (gluteeniton)
Sitruunakakku on tehty Himoleipurin ohjeella, jonka puolitin.
Macarons (gluteeniton)
Macaronssit on tehty tällä minulle sopivalla ohjeella. Vihreissä macaronsseissa on keskellä Vihreät kuulat -marmeladia ja reunoilla maitosuklaa-ganachea. Vaaleissa macaronsseissa on keskellä Lemon Curdia ja reunoilla itse keittelemääni gluteenitonta lakritsikastiketta. Alkuperäinen ohje on Maaseudun tulevaisuus -lehdestä. Muokkasin ohjetta vähentämällä vettä, jotta sain riittävän kiinteän. Jossakin vaiheessa meinasi usko loppua, mutta hyvää tuli. Veden määrää pitää seurailla. Minulla oli aluksi tuo 1 dl.
1 dl vettä
1 rkl siirappia
Pilko lakritsit. Laita ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes lakritsi on sulanut.
Suolaiset tarjottavat
Tarjolla oli lohikupposia, kasvispiirakkaa, kreikkalaisia hyrriä ja voileipäkakkua. Kasvispiirakka oli Himoleipurin ohjeella ohjeessa mainittujen muiden aineiden lisäksi näillä kasviksilla:
keltainen paprika
½ punaista paprikaa
silputtua purjoa reilu desilitra
2 porkkanaa
1 pieni punasipuli
vihreitä papuja pilkottuna
persiljaa
Lohikupposet.
"Lapsi aarteista arvokkain
tänään nimen sai."
💖
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti